ZIEKTE VAN LYME

Met de GezondheidsScan kun je zien of je lichaam nog goed functioneert. De scan laat bijvoorbeeld zien welke invloed voeding, medicijnen en leefgewoonten hebben op alle organen. Met deze preventieve bodyscan is het zelfs mogelijk om beginnende en ook ernstige ziekteprocessen te ontdekken.
De GezondheidsScan ziet ook of de ziekte van Lyme in het lichaam aanwezig is en hoe actief de besmetting is of was. Op deze pagina lees je meer over de ziekte van Lyme, de besmetting en de symptomen. Ook hebben we een behandelplan voor mensen met Lyme. 

Een tekenbeet komt vaak voor: per jaar worden ruim 1 miljoen mensen door een teek gebeten. Ongeveer 2 op de 100 mensen krijgen als gevolg van de beet de ziekte van Lyme. De een houdt langdurig (ernstige) klachten, de ander merkt er minder van. Per jaar zijn er 1000 tot 2500 mensen die langdurig klachten houden.

Hoe krijg je de ziekte van Lyme
De bacterie Borrelia burgdorferi is de veroorzaker van deze aandoening. Je kunt de ziekte van Lyme alleen krijgen door de beet van een teek die deze bacterie draagt. Ongeveer een op de vijf teken is met de Borrelia bacterie besmet. Door het zuigen van bloed bij kleine (knaag)dieren of vogels die de bacterie hebben, kan de teek de bacterie krijgen. En als de teek vervolgens bloed van een mens zuigt, dan kan de bacterie overgedragen worden.

Symptomen van de ziekte van Lyme
– Na de tekenbeet verschijnt er een verkleuring op de huid op de plek van de beet. Dit hoeft niet direct, maar dat kan zelfs tot drie maanden na de beet duren.
– In de eerste weken na de beet heb je last van koorts en eventueel spier- en gewrichtspijn.
– Als de ziekte in het beginstadium niet behandeld wordt met antibiotica, kunnen er ook huidklachten, zenuwklachten of hartklachten ontstaan. Maar soms komen deze klachten ook al direct aan het begin van de ziekte voor.

Overige klachten die met de ziekte van Lyme te maken hebben:
– Vermoeidheid
– Minder weerstand
– Gewichtsverlies
– ’s Nachts zweten
– Gezwollen klieren
– Oorsuizen
– Evenwichtsstoornis
– Hoofdpijn
– Slaapstoornissen
– Buikpijn, soms misselijk
Meer symptomen van de ziekte van Lyme | Uitgebreide informatie over Lyme

De GezondheidsScan
De GezondheidsScan ziet in hoeverre de besmetting met de boosdoener actief is of was. De bacterie wordt dus met behulp van de GezondheidsScan opgespoord.
De Borrelia is actief in het lichaam.

 

Heb jij de ziekte van Lyme? Of vermoed je dit? En hoe is het verder met je gezondheid? Heb je misschien andere vage klachten en wil je weten waar die vandaan komen en wat je er tegen kunt doen? Maak direct een afspraak voor de scan met uitslag, advies en een eventueel behandelplan!

Lees hier meer over de werkwijze van de GezondheidsScan