PARASIET/WORM

Met de GezondheidsScan kun je zien of je lichaam nog goed functioneert. De scan laat bijvoorbeeld zien welke invloed voeding, medicijnen en leefgewoonten hebben op alle organen. Met deze preventieve bodyscan is het zelfs mogelijk om beginnende en ook ernstige ziekteprocessen te ontdekken.
De GezondheidsScan checkt je lichaam ook op aanwezigheid van wormen. Wormen kunnen op en in je lichaam voorkomen. Hier kun je veel klachten door krijgen. Met de GezondheidsScan kun je erachter komen waar een worm of parasiet zich bevindt. Op deze pagina lees je meer over deze ongewenste indringers. Ook zie je een voorbeeld van scans die de GezondheidsScan maakt van aanwezige wormen.

Wormen zijn parasieten. Een kenmerk van een parasiet is dat het een gastheer nodig heeft om te kunnen leven. Een luis of teek is een parasiet. Deze leven op de huid. Een darmparasiet zit aan de binnenkant van de gastheer, net als een oogworm of lintworm.

Afweersysteem
Jouw afweersysteem zorgt ervoor dat parasieten meestal niet je lichaam binnendringen. Al bij het eerste contact met het lichaam worden de meeste parasieten onschadelijk gemaakt. Als een parasiet wel verder komt, dan spreken we over een infectie. Om verdere verspreiding van de parasiet te voorkomen, moet het afweersysteem in actie komen.

Klachten die een parasiet kan geven
Als er een besmetting met een parasiet is, dan kunnen er diverse klachten ontstaan. Sommige klachten komen meteen en andere ontstaan langzaam. Afhankelijk van het soort besmetting kunnen er de volgende symptomen zijn:
– Zwellingen
– Buikpijn
– Jeuk
– Diarree
– Huiduitslag
– Vermoeidheid

Soorten parasieten
Er zijn verschillende soorten parasieten. Niet elke parasiet kom veel voor. Soms is een besmetting bij een mens vrij uitzonderlijk, zoals bij de leverbot en de oogworm (loa loa). Andere parasieten komen veelvuldig voor, zoals de aarsmade en de darmparasiet Blastocystis hominis.

Aarsmade (Enterobius vermicularis)
De aarsmade is de meest voorkomende parasiet. Het is een kleine witte worm die jeuk veroorzaakt rond de anus of de schaamlippen.

Escherichia coli (E. coli)
De E. coli komt bij alle mensen en dieren voor. Het is een darmparasiet. Normaal gesproken word je van deze bacterie niet ziek. Bij mensen met een lage weerstand kan de E. coli infecties buiten de darmen veroorzaken.

Lintworm
De lintworm bestaat uit allemaal platte delen die de vorm van rijstkorrels hebben. Een lintworm kan wel vijf tot tien meter worden. Het zit in het voorstel deel van de dunne darm.

Spoelworm
De spoelworm zit ook in de dunne darm en kan 15 tot 40 centimeter lang worden. Van een spoelworm kun je vage buikklachten, verstopping of diarree krijgen.

Zo zien wormen er op de scan uit
Als de GezondheidsScan je hele lichaam bekijkt, vindt het ook de wormen en parasieten in je lichaam. Hieronder zie je hoe zo’n parasiet er dan uitziet. Door middel van kleursymbolen laat de scan zien waar de disbalans zit. In de grafiek eronder worden twee lijnen weergegeven. De rode lijn laat de processen zien die het lijf energie kosten. De blauwe lijn laat de processen zien die het lijf energie opleveren.

Voorbeeld van worm
Zo ziet een worm op de scan eruit. Door middel van kleursymbolen laat de scan zien waar de disbalans zit.

Aarsmade
Dit is een scan van de aarsmade. Door middel van kleursymbolen laat de scan zien waar de disbalans zit.

E. Coli
Zo ziet de E. coli eruit. Door middel van kleursymbolen laat de scan zien waar de disbalans zit.

 

Heb jij klachten die kunnen wijzen op een besmetting met een parasiet? Wil je weten welke parasiet het is en waar deze in je lichaam zit? Of heb je misschien andere vage klachten en wil je weten waar die vandaan komen en wat je er tegen kunt doen? Maak direct een afspraak voor de scan met uitslag, advies en een eventueel behandelplan!

Lees hier meer over de werkwijze van de GezondheidsScan

Lees meer over klanten die de prescan gedaan hebben, ‘praktijkvoorbeelden’