OOG

Met de GezondheidsScan kun je zien of je lichaam nog goed functioneert. De scan laat bijvoorbeeld zien welke invloed voeding, medicijnen en leefgewoonten hebben op alle organen. Met deze preventieve bodyscan is het zelfs mogelijk om beginnende en ook ernstige ziekteprocessen te ontdekken.
De GezondheidsScan checkt ook de ogen. Oogklachten, zoals vermoeide of droge ogen, staar of pijnlijke ogen door een allergie, zijn erg vervelend. Met de GezondheidsScan kun je erachter komen waar oogklachten vandaan komen en wat je er tegen kunt doen. Op deze pagina lees je meer informatie over het oog. Ook zie je een voorbeeld van een scan die de GezondheidsScan maakt van het oog.

Ogen en hersenen werken nauw samen. Daarom kunnen we zien. Maar hoe werkt het oog precies?

De werking van het oog
De ogen vangen licht op. Via het hoornvlies komt het licht binnen en deze projecteert het licht op het netvlies. Het netvlies zit achterin het oog. Er zijn miljoenen lichtgevoelige cellen in het oog die het licht omzetten in beelden. Deze beelden zeggen ons dan nog niks. Er gaat eerst een seintje naar de hersenen en de hersenen zorgen ervoor dat we bewust zien.
Dit gaat ontzettend snel. De ogen geven drie tot vijf keer per seconde signalen door naar de hersenen. Maar niet alleen deze signalen zorgen ervoor dat we scherp zien. De hersenen gebruiken meer informatie. Ook wat we horen, voelen, ruiken of herinneren zorgt voor een gedetailleerd beeld.

Welke oogklachten bestaan er?
Omdat ogen erg gevoelig zijn, komen oogklachten regelmatig voor. Niet alle klachten wijzen er op dat er iets ernstigs aan de hand is. Toch is het belangrijk en ook fijn om te weten waar klachten vandaan komen. Klachten die kunnen voorkomen als de ogen niet goed functioneren zijn:

– Dubbelzien
– Tranende ogen
– Bijziend
– Hoofdpijn en druk bij het oog
– Ontstoken oog
– Droge ogen
– Sterretjes, vlekken of flitsen zien
– Bindvliesontsteking
– Hoornvliesbeschadiging
– Scheelzien
– Pijnlijke ogen
– Lui oog
– Vermoeidheid
– Wazig zicht
– Moeite om te focussen
– Trillend ooglid
– Samentrekken van ooglidspieren (blefarospasme)
– Verziend

Een voorbeeldscan van het oog
In de afbeelding hieronder zie je een scan die de GezondheidsScan van het oog maakt. Door middel van kleursymbolen laat de scan zien waar de disbalans zit. In de grafiek eronder worden twee lijnen weergegeven. De rode lijn laat de processen zien die het lijf energie kosten. De blauwe lijn laat de processen zien die het lijf energie opleveren.

Dit is een scan van de ogen. Door middel van kleursymbolen laat de scan zien waar de disbalans zit.

Heb jij ernstige of milde oogklachten? Wil je weten waar deze klachten vandaan komen en hoe je ze kunt oplossen? Heb je misschien andere vage klachten en ben je benieuwd of er ziektes op de loer liggen? Maak direct een afspraak voor een totale bodyscan met uitslag, advies en een eventueel behandelplan!

Lees hier meer over de werkwijze van de GezondheidsScan