ALVLEESKLIER

De GezondheidsScan kan zien of je lichaam nog goed functioneert. Met de scan kunnen we bijvoorbeeld zien welke invloed voeding, medicijnen en leefgewoonten hebben op alle organen. Met deze preventieve bodyscan is het zelfs mogelijk om beginnende en ook ernstige ziekteprocessen te ontdekken.
Hij scant ook de alvleesklier. Dit orgaan wordt ook wel pancreas genoemd. Hieronder lees je meer over de alvleesklier. Ook lees je welke klachten je kunt hebben wanneer de alvleesklier niet goed functioneert. Daarnaast zie je een voorbeeld van een scan die de GezondheidsScan maakt van de alvleesklier.

Wat is de alvleesklier?
De alvleesklier is een lange, dunne klier die dwars in je buik ligt. Het ligt vlakbij de twaalfvingerige darm, de dunne darm en de maag. De alvleesklier wordt ook wel de ‘buikspeekselklier’ genoemd.

Wat doet de alvleesklier?
De alvleesklier zorgt voor twee dingen, namelijk de spijsvertering en de bloedsuikerspiegel.

Spijsvertering
De alvleesklier produceert dagelijks ongeveer 1,2 liter pancreassap dat via een afvoerbuis in de darmen komt. In het sap zitten enzymen die ervoor zorgen dat voedingsstoffen opgenomen kunnen worden in het lichaam.

Bloedsuikerspiegel
In de alvleesklier zitten de ‘eilandjes van Langerhans’. Dit zijn groepen cellen die insuline en glucagon produceren. Deze hormonen zorgen voor een goede bloedsuikerspiegel. Aan de ene kant vertraagt insuline de bloedsuikerspiegel. Aan de andere kant zorgt glucagon er juist voor dat de bloedsuikerspiegel stijgt.

Welke klachten of aandoeningen kunnen voorkomen als de alvleesklier niet goed meer functioneert?
Als de processen in de alvleesklier verstoord zijn dan kunnen er verschillende klachten of ziekten ontstaan. Klachten en aandoeningen die kunnen voorkomen zijn:

– Diabetes mellitus type 1 (suikerziekte)
– Diabetes type 2
– Dorstig gevoel
– Vermoeidheid
– Alvleesklierontsteking
– Minder goede doorbloeding
– Gewichtsafname, afvallen
– Acute of chronische pancreatitis
– Slechte genezing bij wondjes
– Pancreaskanker of alvleesklierkanker

Zo ziet de scan van de alvleesklier eruit
De GezondheidsScan bekijkt hoe jouw alvleesklier functioneert. Door middel van kleursymbolen laat de scan zien waar de disbalans zit. In de grafiek eronder worden twee lijnen weergegeven. De rode lijn laat de processen zien die het lijf energie kosten. De blauwe lijn laat de processen zien die het lijf energie opleveren.
De GezondheidsScan vertelt hoe gezond jij bent, of er ziektes op de loer liggen en waar jouw klachten vandaan komen. Hij scant bijvoorbeeld de alvleesklier.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees hier meer over de werkwijze van de GezondheidsScan

Lees meer over klanten die de prescan gedaan hebben, ‘praktijkvoorbeelden’