LOW LEVEL LASER THERAPIE

Low Level Laser Therapie is de toekomst

Low Level Laser Therapie (photobiomodulatie of biofotontherapie) wordt als de behandeling en genezing van de toekomst gezien. Studies naar de effecten van Low Level Laser Therapie (LLLT) tonen aan dat het toepassingsgebied enorm is. De onderzoeksresultaten zijn veelbelovend. Ook steeds meer reguliere artsen specialiseren zich in deze techniek. En dat is geweldig, want LLLT helpt bij eindeloos veel klachten. Denk aan RSI, oorsuizingen, ontstekingen, diabetes, artritis, doorbloedingsproblemen, psoriasis, eczeem, acne, hernia, gordelroos, jicht, hielspoor, fibromyalgie, ME/CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom), stofwisselingsziektes… En niet alleen bij mensen helpt het, maar ook bij dieren.

Lees artikel medisch dossier ”en er was laserlicht /onderzoek Celeste McGovern

Lasertherapie voor thuisgebruik
Voor Professionals

De eerste onderzoeken

Albert Einstein (1879-1955) heeft als eerste de theorie over lichtbundels onderzocht. Daarna volgde fysicus Theodore Maiman. Hij publiceerde in 1960 voor het eerst over laserbestraling in relatie tot gezondheid. En in 1969 presenteerde E. Mester, een Hongaarse wetenschapper, over het gebruik van lasers in de geneeskunde. Hij bewees dat deze vorm van licht- en energietoediening voor veel dingen zorgt. Zoals meer energie, het verlichten van pijn, een snellere genezing en herstel en een sterker immuunsysteem.
De afgelopen jaren is lichttherapie door middel van low level lasertechniek steeds belangrijker geworden in de geneeskunde. In veel landen (zoals Amerika, Canada, Australië, Japan en de Scandinavische landen) is de Low Level Laser Therapie helemaal geaccepteerd. Inmiddels is de werking van LLLT onderbouwd door meer dan 4000 wetenschappelijke studies en publicaties van gerenommeerde universiteiten. Er zijn negen wetenschappelijke studies over lasertherapie en migraine. 185 wetenschappelijke studies gaan over rugpijn en lasertherapie. Meerdere onderzoeken gaan over knieproblemen, slijtage, ontstekingen en pijn na operaties. Over lasertherapie en fibromyalgie zijn zeker 23 studies.

De werking van lasertherapie

Het woord ‘laser’ staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Door gestimuleerde emissie wordt licht versterkt. Zo sterk dat het gigantische energie bevat. Het licht van de laser veroorzaakt foto-biochemische reacties in cellen. Lichtgevoelige moleculen kunnen laserstraling absorberen. De laserstraling zorgt voor een verhoogde productie adenosine-triphosphatase (ATP). Dit is cellulaire biochemische energie. ATP zorgt voor meerdere positieve fysiologische reacties, zoals de verhoging van de cellulaire stofwisseling. Door middel van bestraling met (rood) laserlicht, wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. De biochemische energie bespoedigt herstel en genezing.. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe photobiomodulatie werkt.

Lees hier alles over de Low Level Laser Therapie voor thuisgebruik.

Geïnteresseerd in de werking van een product? Wil je een gratis demo, heb je een vraag of wil je een product kopen? Neem contact met ons op. Bel direct 06-10 098 132 of stuur ons een bericht.