NILAS MV®

De Nilas MV®: de vitaliteitsscan voor je cliënt

Binnen vijf minuten informatie over vitaliteit en stressniveau

Nilas staat voor Non Lineaire Analytisch Systeem. De scan kan non-lineaire processen analyseren. De basis van deze methode is gelijk aan de Heart Rate Variability (HRV), de cardio-frequentiemeting. Tijdens het meten worden er bij de cliënt twee elektroden op de polsen geplaatst. De software van de Nilas MV® registreert aan de hand van 300 hartslagen de benodigde informatie. Deze informatie wordt weergegeven in grafieken. Binnen vijf minuten heb jij als arts of therapeut inzicht in onder meer de vitaliteit, stress en biologische leeftijd van je cliënt. 

Wat meet de Nilas MV®?

Bij de ontwikkeling van de Nilas MV® werden biologische processen als fysiologie, genetica en klinische geneeskunde gekoppeld aan (informatieve) parameters. Zo kan de functionele situatie van iemands gezondheid beoordeeld worden. De vitaliteitsscan geeft informatie over:

  • Het adaptatieniveau van het cardiovasculaire systeem
  • De vegetatieve regulatie
  • De neuro-endocriene regulatie
  • De psycho-emotionele toestand

Aan de hand van deze uitslag kun je als professional je cliënt inlichten over:

Met deze informatie kun je als therapeut verschillende behandelingen of therapieën inzetten. Denk aan ademhalingsoefeningen of de oefening met muziekfrequenties. De Nilas MV®d hoef je niet alleen vooraf te gebruiken. Je kunt de scan namelijk ook inzetten tijdens en na een aantal behandelingen. Zo kun je het verschil monitoren. Je cliënt kan je eenvoudig een uitdraai van de gegevens meegeven.

Deze afbeelding laat het verschil zien van vóór en na de behandeling.

Deze afbeelding laat het verschil zien van de meridianen vóór en na de behandeling, op dezelfde dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij Centrum Vitaal gebruiken we niet de term Nilas MV® voor onze cliënten, maar zeggen we ‘VitaliteitsScan’. De video hieronder is een informatievideo over de VitaliteitsScan. Gemaakt voor onze cliënten. Wil je nog meer video’s over het systeem zien? Bekijk ze hier!

Het hart-breinsysteem

Hoe zorg je ervoor dat je gaspedaal en rempedaal beter op elkaar worden afgestemd? Hoe komen ze weer met elkaar in harmonie? Het antwoord ligt in de relatie tussen de hersenen en het hart. De sterkste relatie tussen hart en hersenen is het autonome zenuwstelsel. In het hart-breinsysteem beïnvloeden het hart en de hersenen elkaar voortdurend. Denk aan schrikken. Als je schrikt gaat het hart sneller kloppen, terwijl het schrikken zelf in de hersenen gebeurt. Maar het hart doet meer dan zich aan de invloed van het autonome zenuwstelsel aanpassen. Het zendt ook signalen terug naar de hersenen. Zo beïnvloedt het de hersenactiviteit.

Hartritme variabiliteit en hartcoherentietraining

Normaal gesproken wordt het sympathische en het parasympathische zenuwstelsel afwisselend geactiveerd. Bij inademing wordt ons sympathische zenuwstelsel geactiveerd en bij uitademing wordt ons parasympathische zenuwstelsel geactiveerd. Dat wil zeggen dat het hart sneller gaat kloppen bij inademing en bij uitademing trager gaat kloppen. Bij gezonde personen verschilt de tijd tussen twee hartslagen voortdurend. Deze onregelmatigheid toont aan dat de hartfrequentie zich goed aanpast aan de omstandigheden van het hart en de bloedvaten. Het is een teken dat ons gaspedaal en rempedaal goed werken.

Geïnteresseerd in het wetenschappelijk onderzoek achter de Nilas MV? Lees hier het verslag

Afwijkingen van het hart

De Nilas MV® registreert alle hartslagen en vergelijkt dit met het ideale beeld. Verstoringen worden in verschillende grafieken weergegeven. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees hier meer over de aanschaf van de Nilas MV® voor jouw praktijk!

Geïnteresseerd in de aanschaf van de Nilas MV® ? Wil je een gratis demo, heb je een vraag? Neem contact met ons op. Bel direct 06-10 098 132 of stuur ons een bericht.